top of page
linnkristin87

Andebryst, aspargesbønner, rosenkål, sopp, potet og pastinakkpure, rødvin og kirsebærsaus.

Er så godt det.

Frister det til middagen?

Potet og pastinakkpure:

Skrell potet og pastinakk.

Kutt pastinakken opp i 5 biter. Kok potene og pastinakken i vatn til kniven går lett igjennom poteten. Hell ut vatnet. Sett pannen på varmen for å dampe fekk siste med vatnet. Stapp potetene, spe i melk/fløyte, smør og smak til med salt og pepper. Til du før en smudd og du er fornøgd med smaken, varm den opp når du smaker deg fram og sper i melk og smør.


Rødvin og kirsebærsaus:

Fres sjalottløk i olje, ha i rødvin. Reduser rødvinen til du har ca 0,5-1 dl igjen i pannen, tilsett oksekraft. La det få et oppkok, skru ned. Og la det stå redusere seg ned til halvparten. Smak til med salt, peper, gjerne ha i litt sherryeddik viss du har ca 1 ts. Sil sausen. Ha i kirsebæra. Like servering monter i smør og ta den siste smaken.


Andebryst, ca 1 andebryst til 2 personer

Rutt andebrystet på fett sida, ikkje skjer igjennom til kjøttet.

Salt og pepre. Ha andebrystet i en kald steikepanne, sett på steikepannen. Ikkje ha i noko olje. Fettet på anden kjem til å smelte, brun den til du skinnet er sprøtt og gyllen på farge og snu anden, steik til det blir gyllent der og. Ha i en ildfast form, ta med fettet som ligg i pannen. Ligg masse smak der. Sett i steikeovnen på 180 grader i ca 5-10 min. La kvile gjerne 15 min før du kutter anden.


Aspargesbønner:

Kok i vatn i ca 1 min. Ha i kaldt vatn.


Steik sopp og løk i en steikepanne med olje, tilsett rosenkål og heilt på slutten av steike tiden av soppen og rosenkålen tilsett aspargesbønnene. Smak til med salt og pepper. Gjerne litt sitron viss du har.


Maten klar for opplegg, servering.

Da er da middag😊


Håper da frister å prøve dette i påske eller en anna gang 😊

Gjerne tagg meg og viss en har spørsmål om denne oppskriften eller noko anna dykk skal lage så er da bare å spørre. Eg synes da er bare kjekt å kome med råd og tips.


God påske🐣


33 views0 comments

Recent Posts

See All

Gyros😍

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page