Har dykk smakt baba ganoush (aubergindip/krem).
Er utrulig godt, og kan ha til det meste, for eksempel:
tilbehør til salat, dip til grønnsaker, kebab, fyll i tortillalefse, sandwich.
En treng:
1 aubergin
1/5 kvitløk
1 ts thaini
sitronsaft eller eddik
salt og pepper.
Stikk hål i auberginen ha i en ildfast form med olje, sett inn i ovnen på 220 grader.
Stå der i ca 40-50 min, siste 15 min ha i kvitløken.
Auberginen skal bli heilt ovnsbakt og mjuk.
La den kjøle seg ned og ta ut innmaten. En kan bruke også med skallet, da før en litt meir karamellisert smak på baba ganoush.
Køyre det i en stavmikser eller food prosessor. Smak til med salt og pepper og syre.
Ha det i et glass i kjøleskapet.
Den holder seg i hvert fall i 2 veker i kjøleskapet, men som regel tom før den tid.
Comments