top of page
linnkristin87

Bakt laks, dillmajones på toast til buffe/tapas/fingermat.

Kan også lage det som en deilig fiskerett til middag, bakt laks med agurksalat, rømme og potet.

Enkle er ofte det beste

Du treng:

Laks, rema 1000 selger sider med laks dei er fantastiske greier og finn på pris.

Sukker

salt

Baguett

egg

sennep dijon

eddik

sitron

dill

reddik og vårløk som garnityr


Framgangsmåte:

Baguett :

Sett ovnen på 180 grader, kutt baguetten i tynne skiver. Ha dei på et brett med bakepapir, ha på litt olje og maldonsalt. Sett i ovnen ca 10 min, når dei er litt gylne og begynner å bli sprø er dei ferdige.

Laks:

Ta av skinet av laksen, lag en blanding 50/50 av sukker og salt.

Strø da på laksen. legg i kjøleskapet i 20 min, så skyll av det med kaldt vatn.

Sett ovnen på 100 grader, kutt fisken opp i den størrelsen en vil.

Det vi ofte gjer feil er å steike laksen for lenge så den blir tørr.

Lav temperatur, i 15-20 min. Gjeld på ovnen. Viss en har sterk ovn så kan en gjerne gå ned til 80 grader. Kan være du må ha den inni i 30 min.


Dillmajones

1 egg

1 ts sennep

2 ts eddik

1 bunt dill ta med stilken også.

Kan spare noko av dillen som kan ha som pynt oppå laksen.


Køyre det med en stavmixer, spe i olje forsiktig, til du før en tykk majones, viss den blir for tjukk ha i litt vatn.

Smak til med salt, pepper og sitron.


Forslag til anna en kan ha dill majones til:

Dill majones kan ha til når en skal ha reke og loff, veldig godt å blande dillmajones med reker så har du en deilig skagensalat.

Eller ha dillmajones på skive ha på salat, eggerøre/kokt egg og røkelaks, og deilig smørbrød.

Dillmajones står seg lenge i kjøleskapet.


Da er alt klart til servering.

Toast på serveringsfat så legg laksen på toasten deretter dillmajones, reddik, vårløk og dill😎


Håper da faller i smak 😊


Gjerne kommenter, eller skriv til meg kva dykk kunne tenkt å ha oppskrift på eller kva dykk savner 😊


9 views0 comments

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page