Kan også lage det som en deilig fiskerett til middag, bakt laks med agurksalat, rømme og potet.
Enkle er ofte det beste
Du treng:
Laks, rema 1000 selger sider med laks dei er fantastiske greier og finn på pris.
Sukker
salt
Baguett
egg
sennep dijon
eddik
sitron
dill
reddik og vårløk som garnityr
Framgangsmåte:
Baguett :
Sett ovnen på 180 grader, kutt baguetten i tynne skiver. Ha dei på et brett med bakepapir, ha på litt olje og maldonsalt. Sett i ovnen ca 10 min, når dei er litt gylne og begynner å bli sprø er dei ferdige.
Laks:
Ta av skinet av laksen, lag en blanding 50/50 av sukker og salt.
Strø da på laksen. legg i kjøleskapet i 20 min, så skyll av det med kaldt vatn.
Sett ovnen på 100 grader, kutt fisken opp i den størrelsen en vil.
Det vi ofte gjer feil er å steike laksen for lenge så den blir tørr.
Lav temperatur, i 15-20 min. Gjeld på ovnen. Viss en har sterk ovn så kan en gjerne gå ned til 80 grader. Kan være du må ha den inni i 30 min.
Dillmajones
1 egg
1 ts sennep
2 ts eddik
1 bunt dill ta med stilken også.
Kan spare noko av dillen som kan ha som pynt oppå laksen.
Køyre det med en stavmixer, spe i olje forsiktig, til du før en tykk majones, viss den blir for tjukk ha i litt vatn.
Smak til med salt, pepper og sitron.
Forslag til anna en kan ha dill majones til:
Dill majones kan ha til når en skal ha reke og loff, veldig godt å blande dillmajones med reker så har du en deilig skagensalat.
Eller ha dillmajones på skive ha på salat, eggerøre/kokt egg og røkelaks, og deilig smørbrød.
Dillmajones står seg lenge i kjøleskapet.
Da er alt klart til servering.
Toast på serveringsfat så legg laksen på toasten deretter dillmajones, reddik, vårløk og dill😎
Håper da faller i smak 😊
Gjerne kommenter, eller skriv til meg kva dykk kunne tenkt å ha oppskrift på eller kva dykk savner 😊
Comments