Hadde frysen full av bananer, var på tide å få brukt litt. Blei da smoothie med nokon av bananene og resten banankake.
Dette blei to banankake i brødform.
Kan også lage en sjokoladeglasur å ha på toppen av kaka.
Fantastisk grei å fryse ned. Synes er så greitt å ha litt kake i frysen, plutselig før en besøk å da er det alltid kjekt å servere noko godt og hjemmelaget.
2 Banankake, brødform:
200 gram romtemperert smør
150 gram sukker
100 gram brunt sukker
3 egg
5 bananer, godt modne
400 gram kveitemjøl
1,5 ts natron
0,5 ts bakepulver
2 ts kanel
2 ts kardemomme
200 gram mørk sjokolade
Pisk smør, sukker og brunt sukker til det er luftig og kvitt. Tilsett et og et egg, pisk godt mellom kvar gang.
Mos bananene til en glatt mos og rør det inn.
Tilsett alt det tørre og til slutt hakka sjokolade.
Ha i brødform med bakepapir, sett i en form varm steikeovn på 175 grader.
Steik i ca 30- 40 min. Sjekk kaken med en grillpinne eller en liten kniv.
Avkjøl kaken og hvelv den ut av formen.
Klar for servering.
Vel bekomme!
Comments