Denne krydderkaken er så god og saftig.
Ho mamma lagde den masse når vi var små og lager den fortsatt.
Fekk så lyst på den her om dagen, så heiv meg rundt å lagde den.
Ville eg gjerne dele oppskriften med dykk. Håper den faller like godt i smak hos deg og dere😊
Krydderkake langpanne
150 gram- smeltet smør- avkjøles
8 dl kefir- varmes opp til finger temperatur
4 dl sukker
3 ts kanel
1 ts nellik
1 ss natron
10 dl kveitemjøl
Sett steikeovnen på 200 grader.
Bland samen sukker, kanel, nellik, natron. Tilsett i den lunken/finger temperatur kefiren. Tilsett smøret og deretter mjølet.
Bland godt samen.
Ha i en langpanne med bakepapir.
Steik nederste rille i 30 min. Stikk med en tynn kniv eller pinne å sjekke at den er ferdig.
Når da ikkje kjem noko røre på, er den ferdig.
Kjøl ned kaken.
Sjokoladeglasur:
100 gram smør- smeltes
2 ss kakao
2 ts vaniljesukker
4 ss sterk kaffe
250 gram melis
Bland sammen.
Glaser kaken.
Klar for servering 😊
Comments