Endelig helg, no skal vi kose oss
Beef bulgogi koreansk taco
400 gram oksekjøtt kan bruke det kjøttet en vil, eg fann mørbrad som var utgått på dato på butikken 30 % avslag.
Heilt nydelig.
Du treng:
0,5 eple/pære 🍏 rive
1,5 hvitløk🔪 fin kuttet
1 ss ingefær 🔪 revet
2,5 ss soyasaus
1,5 ss riseddik
1,5 ss brunt sukker eller sukrin gold
1 ss sesamolje
1,5 ss chilipaste/saus
Bland alt dette samen til en marinade og tilsett kjøttet.
Marinere minst en time og kan gjerne over natta.
Steik kjøttet på varm panne/grillpanne/grill ca 5 min.
Gjeld på kor gått steikt du vil ha det. Men hugse la kjøttet på kvile i hvert fall 5 min før du kutter den opp. Strø på sesamfrø på slutten.
Tilbehør:
hjertesalat/crispi salat, vårløk, kimchi, ris/fullkornris, siracha.
Håper det smaker og god helg😎
Comments