Helga og påsken nærma seg, kva med å lage seg en digg burger med fries eller stekte potet.
Her har eg køyrt burger med siriachamajones, stekt sopp, salat, agurk, tomat, bacon og Norvegia.
Stekte potet med parmesan.
En treng:
1 pk Kjøttdeig
1 ts worcestersaus
1 ts dijon sennep
1 egg
salt og pepper.
Kjøttdeigen i bakebollen, ha i 1 ts salt, kna deigen. Tilsett worcestersaus, dijon sennep, pepper og egg. Kna godt. Til du før en fin deig. Steik en liten test kake, og smak om du må i meir krydder, worcestersaus og dijonsennep.
Når du er ferdig å smake til, lagg store hamburgerer og steik i pannen. Ha dei i en ildfast form, og ha på stekt bacon og ost på burgeren. Sett i steikeovnen i lag med dei stekte potene, ca 10 min. Gjeld litt om du vil ha burgeren godt stekt eller medium.
Stekte potet:
Kutt potetene i staver, ha dei i en boks eller pose. Tilsett i maizena, olje, salt og pepper. Bland godt, gjerne ta lokk på boksen og rist godt.
Ha på et brett på bakepapir. Sett i steikeovn på varmluft på 210 grader. Steik i ca 15-20 min.
Ha over revet parmesan rett før servering.
Siriachamajones eller aioli
1 egg
1/2 kina kvitløk
1 ts kvitvinseddik
1 ts dijonsennep
litt salt og pepper
1 ts siriacha (kan sløyfas)
Miks samen med en stavmixer
Spe i olje mens stavmixeren går, spe i olje til du før en tjukk og finn aioli eller chiliaioli.
Smak til med salt og pepper.
Viss du synes den er for tjukk, kan ha litt kaldt vatn i. Så blir den tynnare.
Steik sopp i panne med litt olje.
Kutt agurk, tomat og salat.
Varm burgerbrød i ovnen, eg brukte brioche hamburgerbrød. 1 min i ovnen så er dei litt crispy.
Da er da klar for å sette burgeren samen👌
Ha en god middag, håper faller i smak.
Comments