Lyst å ha en vegetar middag en dag?
Kva med å lage Chili sin carne med søtpotet, servert med salat, rømme og hjemmelaget tortilla/mais chips.
Chili sin carne 4 porsjoner
1 løk- finnkuttet
1 stk kvitløk - fin kuttet
1 stk chili rød - fin kuttet
Steik dette i en kjele med litt olje.
Tilsett ca 3-4 ts tomatpure
Ha i:
Koriander malt
chilipulver
spisskummin
kardemomme malt
paprikapulver
1 heil kanel-kan sløyfast
Ha i 2 bokser med hakka tomater
Tilsett:
3-4 stk gulrot- kuttet terninger
1 stk paprika - kuttet terninger
1 stk Søtpotet -kuttet terninger
1 boks bønner: skyll dei i en sil før du har dei i gryta
litt mørk sjokolade
Ha i litt vatn
La det putre til gulrot og søtpotet er møre, tar ca 15 min.
Smak til med lime, salt, pepper og gjerne tilsett meir av dei andre krydrene viss du vil ha meir smak.
Tortillalefse eller maislefse:
Kutt i trekanter, ha på et bakepapir med litt olje, strø på litt paprikapulver og maldonsalt. Ha litt olje på toppen. Sett i ovnen på 180 grader på varmtluft. Steik til det er gyllent, tar ca bare 5 min. Legg på en rist, etter få sekunder er dei sprø.
Lag en digg salat av det du finn i kjøleskapet.
Tips: Kan også bruke nachochips istaden for å lage.
Er også godt med advokado, rømme og servere med ris.
Og viss en er gira kjøtt, så er da bare å steike kjøttdeig med løken og hvitløken, dermed lager du Chili con carne.
Topp Chili sin carne med koriander eller bladpersille, kan sløyfas.
Håper faller i smak!
Velbekomme😊
コメント