Kva med torsk i jula🐟
Godt med litt lettare mat, etter all tunge maten i jula.
Dampet torsk med sprøstekt bacon, ertekrem, kokt gulrot og potet.
Det vi mange gjer feil er å steike eller dampe fisken for lenge så den blir tørr.
Her har eg trekt fisken i salta vatn, og det er ikkje lenge den treng å trekke før den er ferdig.
Er som regel kortare tid en det en trur.
Viktig når en skal trekke torsken er å koke opp vatn først med salt, når vatnet koker ha i fisken og slå av platen. La den stå der og trekke, etter ca 5-10 min er den ferdig. Når fisken begynner å dette i fra kvarandre er den ferdig.
Tilbehøret
Ertekrem: gjerne bruk frosne erter det er mykje fortere og veldig gode. Kok opp vatn. Ha i ertene, i ca 3 min. Sil av vatnet, ha litt av vatnet igjen. Ha ertene i en food processor/ blender eller bruk en stavmixer. Og mos ertene til du før en fin krem. Ha i litt smør og smak til med salt og pepper. Om den er litt tjukk ha i meir av vatnet eller kan en ha i litt melk.
Bacon smør:
Steik baconet i panne og smelt i smør.
Og servere kokte potet og gulrot til.
Håper det faller i smak😊
Comentários