top of page
linnkristin87

Dampet torsk med sprøstekt bacon, ertekrem, kokt gulrot og potet.

Kva med torsk i jula🐟

Godt med litt lettare mat, etter all tunge maten i jula.

Dampet torsk med sprøstekt bacon, ertekrem, kokt gulrot og potet.


Det vi mange gjer feil er å steike eller dampe fisken for lenge så den blir tørr.

Her har eg trekt fisken i salta vatn, og det er ikkje lenge den treng å trekke før den er ferdig.

Er som regel kortare tid en det en trur.

Viktig når en skal trekke torsken er å koke opp vatn først med salt, når vatnet koker ha i fisken og slå av platen. La den stå der og trekke, etter ca 5-10 min er den ferdig. Når fisken begynner å dette i fra kvarandre er den ferdig.


Tilbehøret

Ertekrem: gjerne bruk frosne erter det er mykje fortere og veldig gode. Kok opp vatn. Ha i ertene, i ca 3 min. Sil av vatnet, ha litt av vatnet igjen. Ha ertene i en food processor/ blender eller bruk en stavmixer. Og mos ertene til du før en fin krem. Ha i litt smør og smak til med salt og pepper. Om den er litt tjukk ha i meir av vatnet eller kan en ha i litt melk.


Bacon smør:

Steik baconet i panne og smelt i smør.


Og servere kokte potet og gulrot til.


Håper det faller i smak😊


3 views0 comments

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page