Snart er det et nyttår, kva med å lage en digg asiatisk rett, som er noko nytt og godt😊
Deilige kjøttboller med sweet chili saus og hoisin, servert med nudler.
Her har eg lagd av det eg hadde i kjøleskapet og frys.
Fann nokon hjemmelaget kjøttboller i frysen etter en tapas.
Og brukte av det eg fann av grønnsaker og det som gjekk fort😊
Spicy kjøttboller:
1 pakke kjøttdeig (400 gram)
1,5 ts salt
Kna godt i hop
Hadde i chili marinade som eg lagde for en stund tilbake for noko chili som begynte å bli dårlig.
Kan også ha i kvitløk, chili (finn kuttet) og ingefær (revet)
1-2 egg
Pepper
Kna godt samen.
Lag en steike prøve, smak på den om du treng ha i meir salt, pepper, og spicy den meir opp.
Steik små kjøttboller, bruk ts for å forme dei. Og sjarmen er no når alle er ulike form.
Viss ikkje en har tid å lage kjøttboller, kan en kjøpe ferdig laget kjøttboller.
Sausen:
Steik finn kuttet chili, kvitløk og revet ingefær. Eg brukte gulrot også, var det eg hadde. Kan også ha i løk. Steik til det er gyllent, ha i kjøttbollane.
Så ha i sweet chili saus ( kan lage hjemmelaget men eg brukte kjøpt) og hoisin saus og oystersaus (kan sløyfas).
Smak til med lime for å friske opp.
La det stå å putre og kose seg, til alt er varmt og godt 😊
Kok nudler, bruk dei nudlene du har eller har lyst på.
Smakte dei med sesamolje, fiskesaus, sesamfrø, vårløk, reddik og koriander. Veldig godt med mango også.
Da er det klart for middag 👌
Gjerne koriander på toppen av kjøttbollene viss en har.
Håper faller i smak😊
תגובות