Har dykk ikkje bestemt dykk kva dåkke har lyst å lage til dessert til sjølvaste julaften, men samtidig vil ha enkel og Noko alle komer å like småe og store.
Så må dykk prøve Dronning Maud pudding, fantastisk god dessert som alle liker.
Her har allerede dei små fått smakt og den blei godkjendt 👍
Du treng til ca 12 pers og framgangsmåte:
6 dl kremfløyte
Pisk til en halv stiv krem
6 gelatin plater i kaldt vatn
Rasp 2 plater kokesjokolade
(Eg brukte lys her, men kan også bruke mørk)
Pisk til eggedosis
6 egg og 6 ss sukker
Skvis ut vatn av gelatin, smelt i panne på svak varme.
Rør med en spiskjei, til det har smeltet. Spe en tynn stråle i eggedosisen, mens du pisker.
Vend inn kremen i eggedosisen.
Rør forsiktig inn så den holder luftigheten i seg.
Ha revet sjokolade i bollen, så kremen, tar du lag på lag med sjokolade og krem.
Kan endten ha i skåler eller porsjons glass.
Sett i kjøleskap, etter 2 timer er den klar for servering 😊
Kanskje dette blir desserten i jula
Ha en riktig fin lille julaften 🎄❄️
Comments