Asiatisk dumplings, kva med å prøve å lage hjemmelaget dumplings. Det er så godt det og så enkelt 😊
Eg kjøpte ferdig deig, dumplingspapir på Global food i Bergen i frysedisken. Fines på det på andre butikker også
En treng:
400 g kyllingkjøttdeig eller 400g svinekjøttdeig.
Brukte kyllingkjøttdeig siden det var det eg hadde i frysen.
1 pakke med dumplingspapir
3 stk finkuttet vårløk
1,5 stk finkuttet chili
0,5 fin kuttet kvitløk
1,5 ss soyasaus- kikkoman
1 ts sesamolje
2 ts revet ingefær
1 klype salt
Bland alt samen i kjøttdeigen, rør godt så da blir en fast farse.
Papira kan tine i kjøleskapet. Legg du det under et kjøkkenhåndkle når du har opna pakken så dei ikkje tørker ut.
Finn du fram en bolle med vatn og et brett med bakepapir, et kjøkkenhåndkle og teskei.
Legg du papiret på handa, tar du en 1 ts farse oppå midten av papiret, tar du litt vatn med fingeren rundt kanten og bretter som en halvmåne. Korleis det blir er ikkje så viktig. bare det blir tett og lukket. Dette er bare øving.
Legg du dei på brettet med kjøkkenhåndkle over så dei ikkje blir tørre.
Viss ikkje du skal bruke dumplings den dagen eller alle samen så er da bare å fryse dei.
Steiking av dumplings:
Finn kutt kvitløk, chili og vårløk. Men kan også droppe det viss du vil. Ha det ein steikepanne med litt olje, svis det og ha i dumplings. Snu dumplingsene når dei har blitt fin på farge, og ha på litt soyasaus, vann og litt sesamolje. La stå å koke forsiktig å god gjere seg i få min.
Så er dumplings klar.
Til dip kan en ha ponzosaus, hoisinsaus, chilisaus det en har lyst på😊 Kjem oppskrift😊
Comentarios