Mine foreldre hadde masse elgkjøtt i frysen, som vi fann ut at kanskje skal bare kverne all gryte kjøttet og lage karbonader av det og resten av kjøttdeig kan en lage kjøttsaus, viltgryte av eller noko anna godt det som frister.
Dette kan også gjere med hjort, viss en har masse hjort i frysen og ikkje før brukt det.
ELGKARBONADER
1,5 kg elgkjøttdeig
3 ts salt
2 ts muskatnøtt malt
2 ts pepper
3 ss potetmel
3 ss kveitemjøl
3 egg
6 dl matfløte eller en mix med fløyte og melk
Ha i salt i elgkjøttdeigen, kna godt samen.
Tilsett muskatnøtt, pepper, potetmel og kveitemjøl. Kna det samen. Ha i et og et egg og kna mellom kvar gang. Spe i fløyteblandingen mens du knar det samen. Steik en prøve kake, som du smaker på. Om du må ha meir smak i.
Steik karbonader.
Desse kan fryses ned.
Til elgkarbonadene kan en ha f.eks karamellisert løk, gulrot, brokkoli, kokte potet, rørte tyttebær og viltsaus/soppsaus.
God middag.
Comments