Ingenting er som ferske reker og krabbeđ¤¤đ
Tilbehør:
Agurksalat med dill
Avokado
Hjertesalat
Sitron (Tips grilla sitron er heilt himmelsk)đ
Dillmajones hjemmelaget
Digg brød til gjerne surdeigsbrød eller loff f.eks.
Ă lage majones er enklare en trur.
Det du treng:
1 egg
1 ts dijonsennep
1 ts kvitvinseddik eller eddik
1/2- 1 stk sitron
salt og pepper
halv bunt dill- kan droppe det viss ikkje vil ha dillmajones.
Køyre dette med en stavmixer eller foodprosessor, spe i soyaolje/solsikkeolje f. eks. Til du før en tjukk majones. Smak til med meir salt og pepper viss en treng og sitron.
Viss den den blir for tjukk ha bare i litte grande kaldt vatnđ
Majones holder seg sü lenge i kjøleskap..
Tips:
viss en har masse reker til overs lag en rekesalat med dillmajones f. eks= skagenrøre. Godt pü en sandwich eller en digg salat til lunsj dagen etterpü.
Same med krabben eller ha den med rekenđ¤¤
Frister det med skalldyr i kveld đ
Gjerne send meg bilde eller merk med @linnsmatverden. Kjekt ĂĽ sjĂĽ kva dykk lagerđ
Ha en fortsatt fin lørdag đ
Comments