Dette må dykk prøve viss ikkje du har smakt før. Tok litt tid men var vært det.
Deig til empanadas
12-15 empanadas
6 dl mjøl
1,2 dl vatn
0,5 ts salt
100 gram smør, smeltes
Miks alle ingrediensene samen til en mjuk deig.
La hvile en time i kjøleskapet.
Du treng:
400 gram kjøttdeig
3 stk løk
1 stk paprika
Salt og pepper
2,5 ts spisskummen
2 ts paprikapulver
3 stk eggeplommer, hardkokt
50 grønne oliven, hakket
Steik kjøttdeig i en varm panne med olje.
Fjern kjøttdeigen fra pannen, og sett til siden.
Behold saften fra kjøttdeigen og legg til mer olje i pannen. Steik løk og paprika til gyllenbrun.
Kok 3 egg.
Legg til kjøttdeig, salt, pepper, spisskumin og paprikakrydder og la det steke en liten stund til ca 15 min.
Avkjøl
Når det er avkjølt, tilsett oliven og hardkokt egg.
Kjevl deigen til den er 2 millimeter tjuk. Kan bruke pastamaskin viss du har ( eg kjevlet det).
Form deigen i runde former på ca 12 cm.
Ha på fyllet, smør med eggeplommen på enden.
Brett og press kantene.
Forsikre deg om at kantene på empanadas er tette.
Eg lukket med en gaffel.
Frityrstek empanadasene på 180 grader til gyllenbrune, eller pensle med eggeplomme å ha i airfryer på 180 grader i 10-15 min, eller i steikeovnen på 220 grader i 10 min.
Middag servert
Comments