Kva med å lage en saftig og digg eplekake. Eg hadde så masse epler, så da blei da eplekake og eplekompott.
Du treng en springform 22-24 cm med bakepapir og formfett.
Sett steikeovnen på 180 grader.
En treng: 200 gram smør
200 gram sukker
3 stk egg
1 stk vaniljestang eller 1 ss vaniljesukker
2 ts bakepulver
230 gram kveitemjøl
1 dl melk
4-5 stk eple
4 ss sukker
1 ss kanel
1 ss kardemomme
2 ss smør
Pisk smør, sukker og vaniljesukker til det er kvitt og luftig.
Tilsett eggene, et om gangen, visp godt mellom kvart egg.
Ha i vekselvis mjøl, 2 ts kanel og 1 ts kardemomme og melk.
Da er deigen klar.
Ha halvparten av deigen i form og så har du på eplebåter som er blitt blandet med sukker, kanel og kardemomme. Ha på resten av deigen og dander fint med epler på toppen. Strå på litt perlesukker og nokon klatter med smør.
steik midt i ovnen i ca 50-60 min.
Deilig å servere krem eller is til eplekake.
håper faller i smak 🍰😁
Comments