top of page
linnkristin87

Eplekompott og pærekompott

Kva med å lage eplekompott og pærekompott av dei norske eplene og pærene.


Eg lagde også aprikoskompott når eg var først i gang.


Pærekompott med chili er godt til blåmuggost blant anna.


Eplekompott: på vafler, yoghurt, kjøleskapsgrøt, på brunost blant anna.


Aprikoskompott/chutney med chili kan en ha til ost, er veldig godt til indisk mat, marokkansk mat for eksempel.


Dei held seg lenge i kjøleskapet.

Framgangsmåte:

Pærekompott og eplekompott.

Kutt frukten i terninger, ha i en kjele. Ha i litt vatn. La det bli varmt, begynne å putre. Skru ned varmen, og la det stå å små putre og bli mørt.

I eplene hadde eg i litt kanel malt, siden eg ikkje hadde heil kanel.

I pære kompotten hadde eg i fin kuttet chili.

La dette små putre til det er heilt mørt. Pass på å ikkje ha for masse vatn i frukten, kjem en del vann ut av pærene og eplene.

Ha det i små fine glass viss du har.


Aprikoskompott:

Legg aprikosen i vatn, i 30 min eller lengre viss en kan.

Ha i en kjele, bruk vatnet aprikosen låg i så du før med deg smaken av aprikosen der. Ha i finn kuttet chili viss en vil. Kan også bruke vanilje i aprikosen viss du vil ha den søtere.

Koke til det er mørt.

Kjøl ned i norgesglass eller syltetøyglass viss en har. Eller ha i plastikkboks.


2 views0 comments

Commentaires


Post: Blog2_Post
bottom of page