Kva med å lage eplekompott og pærekompott av dei norske eplene og pærene.
Eg lagde også aprikoskompott når eg var først i gang.
Pærekompott med chili er godt til blåmuggost blant anna.
Eplekompott: på vafler, yoghurt, kjøleskapsgrøt, på brunost blant anna.
Aprikoskompott/chutney med chili kan en ha til ost, er veldig godt til indisk mat, marokkansk mat for eksempel.
Dei held seg lenge i kjøleskapet.
Framgangsmåte:
Pærekompott og eplekompott.
Kutt frukten i terninger, ha i en kjele. Ha i litt vatn. La det bli varmt, begynne å putre. Skru ned varmen, og la det stå å små putre og bli mørt.
I eplene hadde eg i litt kanel malt, siden eg ikkje hadde heil kanel.
I pære kompotten hadde eg i fin kuttet chili.
La dette små putre til det er heilt mørt. Pass på å ikkje ha for masse vatn i frukten, kjem en del vann ut av pærene og eplene.
Ha det i små fine glass viss du har.
Aprikoskompott:
Legg aprikosen i vatn, i 30 min eller lengre viss en kan.
Ha i en kjele, bruk vatnet aprikosen låg i så du før med deg smaken av aprikosen der. Ha i finn kuttet chili viss en vil. Kan også bruke vanilje i aprikosen viss du vil ha den søtere.
Koke til det er mørt.
Kjøl ned i norgesglass eller syltetøyglass viss en har. Eller ha i plastikkboks.
Commentaires