Slår aldri feil med ost og kjeks.
Er så godt med god kompott/marmelade til.
Her har eg lagd fiken kompott, hadde igjen nokon tørka fiken igjen frå jul i kjøleskapet.
Serverte med blåmuggost og serranoskinke.
Fiken kompott:
1 pk fiken tørket
1 vaniljestang
2 appelsiner-saften eller bruk appelsinjuice.
Legg fiken i bløtt i en halvtime. Viss dei er blitt veldig harde som mine hadde blitt.
Kutt fiken opp i fire biter, ha i en kjele. Spar på det vatnet fiken låg i, for kan være du må tilsette litt underveis kokingen.
Ha i en vaniljestang, som du har delt på av langs og skrapet ut frøa og appelsinjuice. Sett på kok med lokk på. Rør av å til, og tilsett litt vatn etter kvart. Kok i ca 20-30 min. Til du har fått en smudd kompott. Kjøl ned, holder seg lenge i kjøleskap.
Da er da klar for ost og kjeks kveld 😊
Commentaires