top of page

Franske baguetter.

  • linnkristin87
  • Jan 20, 2022
  • 2 min read

Prøvd meg på baguetter etter gamalt.

Veldig godt med baguette til suppe, middag (lasagne, pasta carbonara, omelett f.eks), ha pålegg på kan en ha til frokost, lunsj eller kvelds.



Her blir da seinare kvitløk baguette til lasagne😊


Denne oppskriften blir til 6 baguetter. Og når en først lager dei gjerne dobbel oppskriften så har du en del i frysen som en kan bare ta opp når en skal ha dei.

For det tok litt tid å lage dei, en del heving.


Baguetter:

1 kg mel (speltmel/kveitemjøl/grovt mjøl) det en vil

1 ss salt

0,5 pk gjær

7,5 dl lunkent vatn/finger temp.


Ha mjølet, salt og gjær i en kjøkkenmaskin bolle. Elt samen, spe i litt og litt vatn. Spar 1 dl av vatnet til seinare. La det gå til du før en smidig deig, tilsett litt meir av vatn. Må du sjå om du treng meir vatn eller meir mjøl.

La gå til du før en fin og smidig deig.

Sett til heving med et kjøkkenhåndkle til dobbel størrelse 1-2 timer.

Del deigen i 6 like emner, lag 6 fine boller. Legg et kjøkkenhåndkle over og hev i 30 min.


Finn et bakebrett, lagde eg remse med aluminiumsfolie og la på brettet. La eg bakepapiret på aluminiumen. Eg la dei på tvers, men ser neste gang skal eg legge dei på langs og ikkje å tett. Før en lengre og tynnare baguetter.


Bak ut bollene til baguetter, legg dei ned i bakepapiret. Eg strødde litt maismel nede i formen.

Ta et kjøkkenhåndkle og heve i siste 30 min.

Sett ovnen på 220 grader.


Snitt bagettene med en kniv, kutt langt og litt dypere en kva ein trur. Eg kutta litt for lite og for kort. Pensl med kaldt vatn, strø på maismel eller mjøl. Sett midt i ovnen i 15-20 min. Ha på en rist. Kjøl ned.


Comments


Post: Blog2_Post
  • Instagram

©2022 av Linn`s Matverden.

bottom of page