Når vi ikkje kan reise til utlandet, før vi få maten heim i våre hus.
Greske lammekjøttboller, hummus, gresk salat og cous cous.
Neste gang blir da pitabrød i staden for cous cous.
Greske lammekjøttboller:
400 gram lammekjøttdeig
2 egg
1/2 kina kvitløk
1/2 finn kuttet rødløk
cumin
oregano
timian
salt
pepper
chiliflak
Smak en fram på kryddere.
Kor mykje en vil ha.
Kna deigen godt så alt blir godt blandet. La den få stå litt før du begynner å steike, blir den meir fast. Steik en teste prøve for å sjekke om den treng meir krydder.
Hummus:
1 pakke kikert
soltørket tomat (kan sløyfas)
olje
vann
salt og pepper
lime
Køyre samen med stavmikser, la den være smudd. Smak til.
Gresk salat:
rødløk, agurk, tomat og feta.
kan også bruke oliven, eg hadde ikkje det i dag.
Viss en vil lage pita så har eg oppskrift på det tidlegare her, viss en vil lage det.
God middag 😊
Comments