Dei blei utrulig gode.
Fantastisk til frokost, matpakke, turniste, lunsj, til suppe og kvelds.
Desse kan fryse ned og tar dei opp når ein har lyst på, har du dei i ovnen på 170 grader i 5-10 min eller i brødrister for eksempel.
Du treng til ca 24 stk:
100 gram rugmel
200 gram sammalt kveitemjøl
150 gram havremel
250 gram sammalt spelt
250 gram kveitemjøl
men bruk den mjølen du vil, eigentleg ville ikkje eg bruke kveitemjøl, men hadde ikkje fint speltmel denne gangen.
1/2 pose tørrgjær
1 ts honning eller sukker (eg brukte kokosblomstsukker)
1 ts salt
4,5 dl melk- varm opp i kjele finger temperatur
2 dl vatn- finger temperatur
100 gram smør i terninger
Framgangsmåte:
Ha alt det tørre i bakebolle sammen med gjæren.
Tilsett melk og vatn å køyre i kenwood maskina på lav hastighet til det er godt blandet, så sett på middel hastighet i ca 10 min. Tilsett terninger med smør, køyre i ca 8-10 min.
Deigen skal være smidig, viss den er litt bløt ha i litt meir mjøl i eller viss den er for
fast ha litt vatn i.
Sett til heving i ca. 1 time.
Del i to emner, kvar emne blir ca 12 jevne boller. Kjevl bollene til ca 1/2-1 cm, ca 12 diameter.
Legg på brett med bakepapir, prikk dei med en gaffel. Hev dei i 30 min under et kjøkkenhåndkle.
225 grader midt i ovnen, i ca 8-10 min.
Legg på rist, med kjøkkenhåndkle over.
Desse er ypperlig å fryse ned og ha i kjøleskapet 👌
Comments