Ingenting er bedre en fersk grytebrød til helga til frokost🤤
Sette brødet på heving før en går å legger seg på kvelden så før en nystekt brød til frokost eller lunsj
Du treng:
600 gram speltmel
0.5 ts tørrgjær
1 ts salt
2 dl havregryn eller en blanding av diverse frø: gresskarkjerner, solsikkekjerner, linfrø da en har i skapet.
1 ss honning, røres ut 1 dl lunkent vatn
4,5 dl kaldt vatn
Framgangsmåte:
Bland samen alt det tørre.
Løs honningen i 1 dl lunkent vatn og bland i 4,5 dl kaldt vatn.
Bland væsken med det tørre, elt deigen i 2-3 min, gjerne med hånd.
Dekk deigen med plast over bakebollen, la den heve i 8 timer på benken (natta over, eller mens du er på jobb)
Dagen etterpå, etter 8 timer:
Dryss litt mel på bakebordet og brett deigen deigen 10 ganger inn mot midten. Formes til et rundt brød.
Etter heves i 1,5 time på et godt melete bakepapir, enten ha en stor bakebolle over eller et kjøkken handkle.
Sett den tomme gryta (4 liter) inn i ovnen på 250 grader i 30 min før brødet skal steikas.
Ta ut gryta, løft bakepapiret forsiktig opp og flytt det forsiktig ned i den varme gryta på med lokk. Steik i 35 min med lokk.
Ta av lokket og steik brødet i 15 min på 200 grader.
Hvelv brødet ut av gryta og avkjøl på rist.
Sprøtt og smakfullt brød 🤤
Kos dykk 😊
Comments