top of page
linnkristin87

Grytebrød

Ingenting er bedre en fersk grytebrød til helga til frokost🤤

Sette brødet på heving før en går å legger seg på kvelden så før en nystekt brød til frokost eller lunsj


Du treng:

600 gram speltmel

0.5 ts tørrgjær

1 ts salt

2 dl havregryn eller en blanding av diverse frø: gresskarkjerner, solsikkekjerner, linfrø da en har i skapet.

1 ss honning, røres ut 1 dl lunkent vatn

4,5 dl kaldt vatn


Framgangsmåte:

Bland samen alt det tørre.

Løs honningen i 1 dl lunkent vatn og bland i 4,5 dl kaldt vatn.

Bland væsken med det tørre, elt deigen i 2-3 min, gjerne med hånd.

Dekk deigen med plast over bakebollen, la den heve i 8 timer på benken (natta over, eller mens du er på jobb)

Dagen etterpå, etter 8 timer:

Dryss litt mel på bakebordet og brett deigen deigen 10 ganger inn mot midten. Formes til et rundt brød.

Etter heves i 1,5 time på et godt melete bakepapir, enten ha en stor bakebolle over eller et kjøkken handkle.

Sett den tomme gryta (4 liter) inn i ovnen på 250 grader i 30 min før brødet skal steikas.

Ta ut gryta, løft bakepapiret forsiktig opp og flytt det forsiktig ned i den varme gryta på med lokk. Steik i 35 min med lokk.

Ta av lokket og steik brødet i 15 min på 200 grader.

Hvelv brødet ut av gryta og avkjøl på rist.

Sprøtt og smakfullt brød 🤤

Kos dykk 😊

2 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page