Smaken av Hellas, når vi ikkje kan reise til utlandet så før vi få det hitt😎
Gyros er en gresk spesialitet!
Det som inneholder i Gyros og gjer den som digg er, kjøttet marinert med timian, oregano og rosmarin, fries og tzatziki. Og her har eg brukt fullkorn pita, men kan også bruke pitabrød som er flate og større som en kan kjøpe på innvandrer butikk. Så blir da en lignende rullekebab.
Og dette her kan du også grille 😎
Framgangsmåte:
til 4 personer
Marinering av kjøtt, eg brukte strimlet lammekjøtt 400 gram som var gått ned i pris på grunn av utgått på dato.
En kan også bruke svin.
Marinade:
2 fedd kvitløk
1 stk finkuttet rødløk
3 ss olivenolje
1 ss rødvins eddik
0,5 ss flytande honning
1 ss organo, fersk eller 2 ts tørket
2 ts timian fersk eller 1 ts tørket
2 ts rosmarin fersk eller 1 ts tørket
salt og pepper
Mariner dette 1 time, gjerne over natta.
Pommes frites 5 store poteter:
Kutt potetene i staver, ha dei i en pose med olje, maizenna og salt og pepper. Bland det godt. Og ha på et brett med bakepapir. Steik i ovnen på 190 grader til dei er gylne og sprø.
Tzatziki:
Gresk yoghurt
Revet agurk
Mynte (men kan sløyfast)
salt og pepper
Kutta tomater, rødløk og salat.
Pitabrød ha i ovnen, eller ha den på grillpanne viss en har da.
Steik kjøttet i grillpanne eller i panne. Viss du skal grille det, ha dei i en aluminiums form eller aluminum.
Så bare har du alt dette digge inn i pitabrødet
Håper dykk kjem en liten tur innom Hellas når dykk eter den 😎
Comentarios