Marinere lammestrimler/lammeskav
1 løk, 1 kvitløk, 2 ss rødvinseddik, 4 ss olivenolje, 2 ts salt, 1 ts pepper, 2 ss tørka eller fersk oregano, 2 ss tørka eller fersk timian, 2 ss tørka eller fersk rosmarin.
Mariner det sĂĽ lenge sĂĽ mulig đ
Steik kjøttet like før servering. Tips rør mins mulig sĂĽ blir kjøttet stekt, ikkje koktđ
Kebab lefse 10 stk
Varm forsiktig opp 2,5 dl melk, 2 ss sirup og 25 gram smør til finger temperatur
1/4 pk gjĂŚr
2 dl siktet rugmel
3,5 dl speltmel/kveitemjøl
1/2 ts salt
Bland alt samen.
Heve i ca 30-60 min.
Del opp i 10, kjevl runde som du klarer.
Steik i tørr panne.
Tazhiki
Gresk yoghurt, kvitløk, salt, pepper og revet agurk.
Tomatsalat
Tomat, feta og agurk, olivenolje, maldon og pepper.
Pommes friteater i ovnen eller air fryer
Gyros klar til servering đ¤Š
Comments