Kva med å lage det desse dager når regnet kjem?
Denne oppskriften blir til ca 20 stk.
Eg lagde litt mindre donuts og tynne, men en kan også lage større viss en vil og tjukkere. Lag den størrelsen en vil. Her blei da ganske stort hull, men kan lage mindre.
Bruke dei utstikkere eller glass/ eggeglass en har.
Du treng:
50 gram smør
3 dl melk
1 pk tørrgjær
10 dl kveitemjøl
2 ts bakepulver
100 gram sukker
2 ts vaniljesukker
4 stk eggeplomme
raps olje eller en anna nøytral olje- til steiking
Kokesjokolade/selskap sjokolade- glasur
Sprinkel
sukker og kanel
Smelt smøret, ha i melka. Varm opp til finger temperatur, 37 grader.
Ha alt det det tørre i kenwood bollen, mix samen. Tilsett eggeplommen og melkeblandingen mens maskina går. La det elte i 5 min til det blir en fin og smidig deig.
Ta opp deigen og lag en fin ball av deigen. Legg den ned i bollen, ha over plastikk. Sett på et lunt/varmt sted i 1 times tid.
Kjevl deigen ut til ca 1- 2 cm tjukkelse. Stikk ut den størrelsen en vil. Legg på et brett med bakepapir, heve i 30 min under plastikk.
Er litt deig igjen når du har stikke ut donutsene, eg kjevla den ut igjen og kuttet opp i biter. Kan kutte den som en vil eigentleg.
Vi kan ikkje la noko gå til spille.
Varm oljen i en høg kjele. Ta en tresleiv nedi og når det koker rundt den er det klart.
Da er da bare begynne å steike, skal være gyllen brune😊
Legg ferdig donuts på et tørkepapir.
Eg lagde klart en blanding med sukker og kanel, så dei du vil ha med sukker og kanel har du oppi der med en gang.
Dei du vil ha med sjokolade, må donutsene kjøle seg ned.
Smelter du den sjokoladen du vil og dypper donutsen nede. Har du på strøssel viss du vil det eller kokos, peanøtter, hasselnøtter. Det en har lyst på.
Kan en også fylle donutsen med karamell, sitronkrem det en vil.
Nam nam😍
Er bare å sende meg melding eller kommentere her viss da er noko du lurer på😁
Ha en fin dag 😊
Comments