top of page
linnkristin87

Hjemmelaget hamburgerbrød.

Denne oppskriften blir ca 12 stykk

1 pose tørrgjær

1 ts salt

2 ts sukker

1,2 liter kveitemjøl

50 gram smør

5 dl melk

4 ss olivenolje

1 stk egg, til pensling

Sesamfrø (kan også bruke havregryn eller linfrø)


Bland det tørre i en Kenwood maskin f.eks ( ikkje ha i alt kveitemjølet, spar 200 gram va) Smelt smøret og ha i melken, varm opp til finger temperatur.


Spe i melkeblandingen i det tørre mens maskina går. Tilsett olivenolje.


Arbeid deigen til en jevn og smidig deig, tilsett meir mjøl viss det trengst.


Dekk bollen med plastikk, la den heve til dobbel størrelse.


Kna deigen godt. Del opp i 12 emner og trill til boller.

Legg på et stekebrett med bakepapir, press det litt flate.

Legg over et kjøkkenhåndkle og la det etterheve i ca 30 min.


Sett steikeovnen på 215 grader.


Pensl på sammenvispet egg, strø på sesamfrø. Kan også bruke havregryn, linfrø.


Steik midt i ovnen i 10 min.

Desse kan en fryse ned.


3 views0 comments

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page