Kva med å lage sprø hjemmelaget knekkebrød i helga.
Desse er så gode.
Blir 2 brett,
Sett steikeovnen på 180 grader
2,3 dl sammalt rug (kan også bruke grov, det en har i skapet)
2,3 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1,3 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
1 dl gresskarkjerner
1,3 ts salt
4,6 dl vatn
Viss ikkje en har alle desse frøa/kjernene kan en ta meir av dei andre frøa/kjernene
Bland alt samen. La den stå og svelle gjerne i 10 min, få sette seg.
Ha litt olje på et bakepapir, legg halvparten av røra på papiret, legg et papir oppå toppen av røra og kjevl det ut til tynt ut over.
Ta forsiktig av papiret på toppen, og dra da forsiktig over på brettet og strø på litt maldonsalt og sett i ovnen. 10 min på 180 grader. Dra bakepapiret på benken, og kutt knekkebrøda i den størrelsen en vil. Bruk en kokkekniv. Snu knekkebrøda, og legg på brettet igjen med bakepapiret. Stå i ovnen 20-30 min på 180 grader til dei er sprø og gyllen. Gjer da same med neste brett.
Kjøl dei ned før du har dei i en boks.
Håper dei faller i smak!
Commentaires