Kva med å lage kyllingkraft frå grunnen av, det er så enkelt.
Kan en bruke til supper, sauser og gryter. Er ypperlig å fryse ned.
Her kjøpte eg en heil kylling som 30% ned i pris på grunn av utgått på dato.
Beinet eg ut kyllingen. Fekk eg 2 kyllinglår og 2 kyllingbryst. Som eg brunet av i en panne med olje, med salt og pepper.
Brukte eg denne kyllingen noko dager etterpå til kyllinggryte med kraften.
Delte kylling skroget i mindre biter, har dei i en ildfastform med oppkutta grovt gulrot, løk og purreløk ( med skallet på)
Ha i en ovn på 230 grader, stå i ovnen i ca 15-20 min til skroget har fått en fin brun farge.
Ha det i en kjele med vatn.
La det koke opp, og stå å putre på lav varme i 3 timer.
Sil kraften.
Der har du en deilig kraft.
Comments