Hjemmelaget lammekebab/rullekebab, det er så godt det.
En kan også bruke kylling, svin eller storfe.
Mariner kjøttet gjerne natta over eller marineres i hvert fall 2 timer.
En treng:
400 gram kjøttdeig/strimler/skav
Bland samen:
2 dl yoghurt naturell
1/2 sitron
1/2 kina kvitløk eller 3 fedd kvitløk
1,5 ts spisskummin
0,5 ts kanel
0,5 ts kardemomme
0,5 ts malt nellik
0,5 ts malt pepper
1 ts koriander malt
0,25 ts kajanne pepper
1 ts salt
1 stk finn kuttet løk
2 ts olje
Ha dette i kjøttdeigen eller strimlene det en velger.
Når en bruker kjøttdeig knar du bare blandingen inni kjøttdeigen. Sett plastikk over og sett i kjøleskapet.
Dressing:
Rømme
kvitløk
salt og pepper
Gjerne litt siracha for å få litt futt i det 😊
Garnityr:
Salat, mais, rødløk, agurk, tomat og koriander.
Bruk det en har lyst på👌
Steik kjøttet i en varm panne.
Lefse kan en bruke tortillalefse eller flate tynne brød/flate pitabrød eller libabrød en kan kjøpe på @rema1000 (det brukte eg denne gangen) eller pitabrød.
Fyll i lefse eller det en velger👍
Vel bekomme😊
Comentários