Kva med å lage en digg lasagne til veka.
Kjøttsaus:
1,5 stk Løk
0,5 kvitløk
3-4 stk sopper
2-3 stk gulerøtter
1 pk kjøttdeig ( den kjøttdeigen en vil bruke)
3 ts tomatpure
1 pakke hakka tomat
litt vatn
salt og pepper
Steik fin kuttet løk og kvitløk, ha i kjøttet. Brun det. Ha i kuttet sopp og gulrot ( treng ikkje skrelle gulrota).
Tilsett tomatpure.
La det surre i noko minutter før en ha i hakka tomater og litt vant. La det koke, og smak til med salt og pepper til da smaker himmelsk godt.
Kvitsaus:
Smelt ca. 80- 100gram smør, ha i halv fin kuttet løk og halv fin kuttet kvitløk. Tilsett 80-100 gram kveitemjøl eller spelt mel.
Visp det samen. Spe i melk, ha i litt og litt til du er fornøgd med tjukkelsen. La det få stå å småputre, slik en før vekk mjøl smaken. smak til med salt og pepper. Tilsett heilt til slutt kvitost.
Sett steikeovnen på 190 grader.
Bruk en ildfast form.
Ha først i kvitsaus tynt lag, så lasagneplate.
Kjøttsaus, kvitsaus, lasagneplate, kjøttsaus, kvitsaus, ost.
Sett i steikeovnen, stå i ca 20-40 min. Stikk en kniv for å sjekke om den er ferdig. Viss den går rett igjennom er den ferdig, uten motstand.
La den stå 10 minutt før du eter den, slepp det å være brennheit når en ete det.
Server gjerne med kvitløksbaguett, grønnsalat og creme fraiche.
Tips: enkel å lage kvitløkssmør, bland romtemperert smør og kvitløk, salt og pepper i hop. Smør da over baguett, foccacia eller brødskive. Ha i ovnen på 245 grader, til det er gyllent og litt crispy😊
Middag servert 😊
Gjerne tagg meg viss dykk lager noko av mine oppskrifter, hadde eg satt veldig pris og våre veldig kjekt😁
Comments