top of page
linnkristin87

Hjemmelaget lasagne, creme fraiche, hvitløksbaguetter og grønnsalat med feta, tomat og agurk.

Kva med å lage en digg lasagne til veka.


Kjøttsaus:

1,5 stk Løk

0,5 kvitløk

3-4 stk sopper

2-3 stk gulerøtter

1 pk kjøttdeig ( den kjøttdeigen en vil bruke)

3 ts tomatpure

1 pakke hakka tomat

litt vatn

salt og pepper


Steik fin kuttet løk og kvitløk, ha i kjøttet. Brun det. Ha i kuttet sopp og gulrot ( treng ikkje skrelle gulrota).

Tilsett tomatpure.

La det surre i noko minutter før en ha i hakka tomater og litt vant. La det koke, og smak til med salt og pepper til da smaker himmelsk godt.


Kvitsaus:

Smelt ca. 80- 100gram smør, ha i halv fin kuttet løk og halv fin kuttet kvitløk. Tilsett 80-100 gram kveitemjøl eller spelt mel.

Visp det samen. Spe i melk, ha i litt og litt til du er fornøgd med tjukkelsen. La det få stå å småputre, slik en før vekk mjøl smaken. smak til med salt og pepper. Tilsett heilt til slutt kvitost.


Sett steikeovnen på 190 grader.


Bruk en ildfast form.

Ha først i kvitsaus tynt lag, så lasagneplate.

Kjøttsaus, kvitsaus, lasagneplate, kjøttsaus, kvitsaus, ost.


Sett i steikeovnen, stå i ca 20-40 min. Stikk en kniv for å sjekke om den er ferdig. Viss den går rett igjennom er den ferdig, uten motstand.


La den stå 10 minutt før du eter den, slepp det å være brennheit når en ete det.


Server gjerne med kvitløksbaguett, grønnsalat og creme fraiche.


Tips: enkel å lage kvitløkssmør, bland romtemperert smør og kvitløk, salt og pepper i hop. Smør da over baguett, foccacia eller brødskive. Ha i ovnen på 245 grader, til det er gyllent og litt crispy😊


Middag servert 😊


Gjerne tagg meg viss dykk lager noko av mine oppskrifter, hadde eg satt veldig pris og våre veldig kjekt😁

477 views0 comments

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page