top of page
linnkristin87

Hvalgryte

Har du smakt hvalgryte? Anbefaler å prøve det da, utrulig godt. Her var eg så heldig å kome over hvalkjøtt til gryte som hadde godt ned i 40% på grunn av utgått på dato.


Gryte er så enkelt og så godt. Og med hval trenger ikkje det koke lenge, er så mørt og digg kjøtt.

En treng:

Hvalkjøtt 400 gram

3 gulrøtter

1 løk

sopp viss en har

1/2 kina kvitløk

brunost

Tyttebær eller rips som eg bruke. hadde i frysen.

1 boks creme fraiche


Ris eller potet


Framgangsmåte:

kutt løk, kvitløk. Ha i en varm gryte med olje, tilsett hvalkjøttet. Salt og pepre. Ikkje rør for masse, da koker det i staden for å steike. Når en rører for masse går temperaturen ned og begynner det å koke i staden.

Ha i sopp når hvalen er brunet. Tilsett gulrot. La det surre litt før en har i creme fraiche, ser du an når creme fraichen har smeltet om å tilsette litt vatn eller grønnsakskraft viss en har det.

Tilsett brunost og tyttebær/rips. La det stå og små putre, og smake til med salt og pepper. La da stå å kose seg i 15 min så er gryta klar.


Server med ris eller potet, og er godt med stekt/dampet rosenkål.


God middag 😊


3,137 views0 comments

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page