Har du smakt hvalgryte? Anbefaler å prøve det da, utrulig godt. Her var eg så heldig å kome over hvalkjøtt til gryte som hadde godt ned i 40% på grunn av utgått på dato.
Gryte er så enkelt og så godt. Og med hval trenger ikkje det koke lenge, er så mørt og digg kjøtt.
En treng:
Hvalkjøtt 400 gram
3 gulrøtter
1 løk
sopp viss en har
1/2 kina kvitløk
brunost
Tyttebær eller rips som eg bruke. hadde i frysen.
1 boks creme fraiche
Ris eller potet
Framgangsmåte:
kutt løk, kvitløk. Ha i en varm gryte med olje, tilsett hvalkjøttet. Salt og pepre. Ikkje rør for masse, da koker det i staden for å steike. Når en rører for masse går temperaturen ned og begynner det å koke i staden.
Ha i sopp når hvalen er brunet. Tilsett gulrot. La det surre litt før en har i creme fraiche, ser du an når creme fraichen har smeltet om å tilsette litt vatn eller grønnsakskraft viss en har det.
Tilsett brunost og tyttebær/rips. La det stå og små putre, og smake til med salt og pepper. La da stå å kose seg i 15 min så er gryta klar.
Server med ris eller potet, og er godt med stekt/dampet rosenkål.
God middag 😊
Comments