top of page
linnkristin87

Indisk daal, ris og hjemmelaget nanbrød.

Utrulig masse gode smaker.

Nanbrød tar litt tid å lage, så er greitt å ha det på menyen den dagen en har god tid til middag.


Nanbrød 6 stk

1,5 dl melk- varm til fingervarm

Ha i 1/2 pk tørrgjær/25 gram ferskgjær

1 ss sukker

La det stå i 5 min.


Bland samen i kenwood bolle med eltekrok

500 gram mjøl

1 ts bakepulver

1 ts salt


Tilsett i mjølblandingen når den går melkeblandingen,

1,5 dl yoghurt naturell eller kefir (som eg brukte)

50 gram romteperert smør

4 ss smaksløs olje


La dette gå i 10 min på middels hastighet.


Heve under plastikk i ca 1 time til dobbel størrelse.

Del opp i seks deler, lag fine boller. Heve i nye 20 min under plastikk og klede.

Smelt smør med kvitløk som en kan pensle på. Kan ha på koriander slutten av steikinga og meir kvitløkssmør.


Sett ovnen på 250 grader med grillelement.

Kjevl til ovale/dråpeforma. Ha på brett med bakepapir, prikk med en gaffel og pensl med det smelta smøret med kvitløk.


steik i ca 5 min, ha et auge med det. Da går fort.


Ha på ein rist når dei er ferdig og pensl med meir smør med kvitløk og gjerne strø på koriander.

Ha over klede.


INDISK DAAL

Linser legg i bløt dagen eller bruke ferdig kokte linser

1 løk

ingefær- most

1/2 kvitløk -most

(eg brukte ingefær, kvitløk og chiliolje, som eg køyrte samen i går)

3 stk tomater

2-3 stk gulerøtter- treng ikkje skrelle dei- kuttet i terninger

1 boks hakka tomat

1 boks kokosmelk

Garam masala, spisskummin, gurkemeie, salt og pepper.

Lime


Steik løk, kvitløk og ingefær i panne med olje.

Tilsett gulerøtter og krydder.

Ha i kuttet fersk tomater. La da få surre. Tilsett hakka tomater, kokosmelk og skylte linser.


Tilsett vatn viss det trengst.

La det få gå å små koke, smak til med krydder og lime til en er fornøgd.

Med linsene tjukna gryten en del, så tilsett meir vatn.


Tar ca 15 min til linsene er ferdig kokt. Viss du bruker ferdig kokte linser så er da bare for å få varmet opp og før godsmak.


Lagde en liten salat med agurk, gul løk, tomat og strødde på litt garam masala.


Serverte ris til.

Middag servert.

10 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page