top of page
linnkristin87

Indrefilet med biff, hasselback gulrot, grilla asparges, duchesse potet og bearnaisesaus.

Kose seg litt ekstra i helgene.

Duchesse potet

Kok potetene til kniven kjem rett igjennom.

Hell av vatnet. Stapp potene, ha i melk og smør. Vend inn eggeplomme, salt og pepper.

(1-2 eggeplomme til 2 porsjoner)

Kan ha potetmassen i en sprøytepose eller i en steikepanne eller ildfast form som er smørt med smør. Ha dei ovnen på 240 grader med grillelementet på. I ca 10-15 min.

Skal være gyllent brunt

Bearnaisesaus

Lag en reduksjon på 1stk sjalottløk og 2 dl kvitvin eller prosecco.

Reduser det til 0,5 dl. Sil reduksjonen.

Smelt 500 gram smør, hell over smøret i et litermål. La det kvite være igjen. Har lagt til bilde her kva eg meiner med det.

Pisk 1 eggeplomme og finn kuttet estragon i glassbolle. Ha det over i en varmt vannbad. Tilsett reduksjonen.

Pisk vidare, til du før en fluffy eggmasse. Spe i klara smøret, litt og litt. Komer du merke at den tjukna litt etter litt. Til slutt før den en tjukk og fin bearnaisesaus. Pass på varmen at da ikkje blir for varmt, for da kan den skille seg. Smak til med sitron, salt, pepper på slutten. Og meir estragon viss du vil det.


Tips: viss den sprekk. Kok opp fløyte og reduser den heilt ned og spe i forsiktig bearnaisesausen og pisk godt. Så skal den binde seg igjen.


Det høyres kanskje vanskelig og masse styr. Men det er så verdt det, før en så fantastisk digg saus. Når en har gjort det 1-2 ganger; så før en meir og meir teken på det 👌🤩


Er bare å spørre meg spørsmål underveis eller før 😊


Håper det fristet med bearnaisesaus og duchesse potet på menyen en dag 😊


Riktig god langfredag 😊



36 views0 comments

Σχόλια


Post: Blog2_Post
bottom of page