Kva med å lage deilige kanelknuter? 😊
Kanelknuter 17-20 stk, gjeld kor store dykk vil ha dei
Du treng:
900 gram kveitemjøl
125 gram sukker
3 ts kardemomme
1 liten ts salt
1 ts kanel
1 pakke tørrgjær
4 dl helmelk
2 store egg
150 gram romtemp. smør
2 egg til pensling
perlesukker/demerasukker
Fyll:
300 gram romtemp. smør
100 gram sukker
4 ss kanel
4 ts kardemomme
Kanelknuter:
Ha alt det tørre i en bolle.
Varm opp melk og egg til finger temp.
Hell melk/eggeblandingen samen med det tørre ingrediensene når kjøkkenmaskin går på lav hastighet.
Elt i 10 min på lav hastighet til deigen slipper bollen. Ha i litt og litt smør i.
Når alt smøret er tilsett, elt i nye 10 min. Dei siste 5 min sett hastigheten litt opp.
Velt deigen ut på kjøkkenbenken, og elt deigen litt ekstra til den blir skikkelig smidig. Form til en ball.
Smør bolle med litt olje og ha deigen i.
Ha på plastikk og et kjøkkenhåndkle.
Heve til dobbel størrelse ca. 1 time.
Lag fyllet mens deigen hever seg.
Kjevl deigen ut til en stor firkant.
Smør på fyllet utover deigen. Brett så deigen inn til midten og ta den andre kanten å brett over heile deigen så du før 3 lag.
Kjevle ut deigen igjen så den blir ca 20 cm.
Kutt ca 17-20 stk gjeld kor store du vil ha dei.
Plukk opp en strimmel, twist den fra kvar sin side og knyte en vanlig enkel knute. 9 på kvart brett.
Dekk bollene med kjøkkenhåndkle og la etterheve 40 min.
Pensle med pisket egg og strø på sukker.
Steik på 200 grader i ca 10-15 min til det er gylne.
Avkjøl på rist.
Comments