Høsten er kome og eplene er på sitt beste.
Kva med å lage kanelsnurrer med eplekompott.
Til 10 stk treng en:
500 gram kveitemjøl eller speltmjøl
25 gram tørrgjær
1 stk egg
100 gram sukker
1 ts kardemomme
0,5 ts vaniljesukker
1 klype salt
80 gram romtemp smør
2,5 dl melk, finger temperatur
(25 grader)
Bland alt det tørre samen, ha i egg og melken. Køyre kenwood maskina på lav hastighet, ha i litt og litt smør. Elt deigen i 10 min, siste minuttene sett på høg hastighet.
Ta plastikk over bollen og kjøkkenhåndkle, la den heve i ca. 1 time til dobbel størrelse.
I mellom tiden lag eplekompott/marmelade.
Smelt 30 gram smør, ha i 3 epler (oppkuttet i biter), ha i 30 gram sukker.
La stå å putre, til eplene er møre. Til det er en kompott.
La det få kjølt seg ned.
Kjevl ut deigen til et stort rektangel. Ha på romtemperert smør, smør utover. Strø på sukker og kanel blanding, smør utover eplekompott.
Rull deigen til en pølse.
Kutt den opp i 10-12 kanelsnurrer. Ha på et brett med bakepapir.
Ta plastfolie over og et kjøkkenhåndkle, etter heve i 45 min til.
Pensle med samen vispet egg.
Sett i steikeovn på 210 grader i ca 15 min.
Legg bollene på rist, kjøl ned.
Kos dykk med 1 kanelsnurrer eller 2 eller fleire😊
Comments