Kva med å lage en digg dessert i nyåret til helgen.
Karamell pannacotta med sjokolade ganache.
4 stk
Ganache
150 gram mørk sjokolade (hakket)
1,5 dl fløyte
1 klype maldonsalt
Kok opp fløyten, ha over den oppkuttet sjokoladen og salte. La det stå i ca 1 min før du blander det samen og før en fin smudd ganache.
Ha i 4 glass. Sett i kjøleskapet, tar ca 1 time til den har stivnet.
Lag karamell pannacotta når du har satt ganache i kjøleskapet
Karamell pannacotta:
Kok opp 3 dl fløyte og 1 dl melk.
Bløtlegg 2 gelatinplater.
Ha i 100 gram sukker og 4 ss kaldt vatn i en panne. Rør forsiktig samen, sett på platen. Og kok til du har en gyllen karamell. Ikkje rør i kjelen. Bare beveg på kjelen.
Ha i litt og litt fløyte blandingen, bruk en høg kjele så da ikkje koker over, rør litt og litt heile tiden. Når du har hatt i alt, la det koke i ca 1-2 min. Ha i gelatinplatene, press ut alt vatn i gelatinplatene. Sil karamell blandingen, for å være sikker at ikkje har karamell klumper der. Ha i 2 klyper maldonsalt. Kjøl det ned til da bli lunken før du har det på ganache. Sett det i kjøleskapet. Tar ca 3-4 timer til da er stivnet, gjerne la da stå over natta.
Pynt med bær for eksempel, for å friske det opp. Brukte også ristet hasselnøtt, for å få litt crunch.
Håper faller i smak 😊
Riktig godt nyttår alle samen
Comments