top of page
linnkristin87

Kung Pau Chicken

I går kveld når vi skulle finne ut kva en ville ha til middag når en ikkje var gira på Noko😂

Etter stått heile dagen med et lite sjokolade prosjekt.

Sto vi lenge på butikken, og fann ikkje ut kva vi ville ha.

Tilslutt fekk eg kung pau chicken i hode.

En lett og digg rett, som ikkje tar lang tid å lage og samtidig masse smaker masse og ikkje tung mat.


Kung Pau chicken

Marinere i 30 min

400 gram kylling

i 1 eggehvite, 1 ss maizena, 1 ss riseddik, 1 ts salt, litt kvernet pepper og 1 ss soyasaus

(Bland alt det samen før du har det i kyllingen)


Saus:

1 ss brunt sukker

3 ss hoisin

3 ss soyasaus

4 ss østerssaus

1 ss riseddik

Bland dette samen.


Ha sausen i slutten av steikingen.


Rist sesamfrø i en tørr panne til før litt farge.

Ha i en skål.


Steik:

1 ss revet ingefær

1/2 finnkuttet kvitløk

2 stk løk

Halv brokkoli- små bukketter

2 gulerøtter- kutt i tynne skiver

1 stk grov kuttet pac choy


Steik først kvitløk, chili, løk og ingefær i steikepanne med olje. Få litt gyllen. Før du tilsett gulrot og brokkoli. Steik til det har fått litt farge. Ta grønnsakene ut av pannen.

Steik kyllingen i steikepanne med litt olje. Ikkje rør for masse. Når kyllingen er ferdig stekt, tilsett grønnsakene og pac choyen.

Så tilsett sausen og sesamfrø.

Ha i saft fra en lime, bladpersille, vårløk og 2 ss sesamolje.

Smak på den om du vil ha Noko meir smak i.

Ha i en skål og topp med cashew nøtter som har våre i ovnen på 250 grader i 5 min.


Server med ris. Som du kan ha i vårløk, bladpersille, sesamolje og sesamfrø.


Klar for middag 😊


124 views0 comments

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page