I går kveld når vi skulle finne ut kva en ville ha til middag når en ikkje var gira på Noko😂
Etter stått heile dagen med et lite sjokolade prosjekt.
Sto vi lenge på butikken, og fann ikkje ut kva vi ville ha.
Tilslutt fekk eg kung pau chicken i hode.
En lett og digg rett, som ikkje tar lang tid å lage og samtidig masse smaker masse og ikkje tung mat.
Kung Pau chicken
Marinere i 30 min
400 gram kylling
i 1 eggehvite, 1 ss maizena, 1 ss riseddik, 1 ts salt, litt kvernet pepper og 1 ss soyasaus
(Bland alt det samen før du har det i kyllingen)
Saus:
1 ss brunt sukker
3 ss hoisin
3 ss soyasaus
4 ss østerssaus
1 ss riseddik
Bland dette samen.
Ha sausen i slutten av steikingen.
Rist sesamfrø i en tørr panne til før litt farge.
Ha i en skål.
Steik:
1 ss revet ingefær
1/2 finnkuttet kvitløk
2 stk løk
Halv brokkoli- små bukketter
2 gulerøtter- kutt i tynne skiver
1 stk grov kuttet pac choy
Steik først kvitløk, chili, løk og ingefær i steikepanne med olje. Få litt gyllen. Før du tilsett gulrot og brokkoli. Steik til det har fått litt farge. Ta grønnsakene ut av pannen.
Steik kyllingen i steikepanne med litt olje. Ikkje rør for masse. Når kyllingen er ferdig stekt, tilsett grønnsakene og pac choyen.
Så tilsett sausen og sesamfrø.
Ha i saft fra en lime, bladpersille, vårløk og 2 ss sesamolje.
Smak på den om du vil ha Noko meir smak i.
Ha i en skål og topp med cashew nøtter som har våre i ovnen på 250 grader i 5 min.
Server med ris. Som du kan ha i vårløk, bladpersille, sesamolje og sesamfrø.
Klar for middag 😊
Comments