top of page
linnkristin87

Kva med lage skinkehorn til lunsj/matpakke/turmat for eksempel.

Dette blir 16 stk.

Kan også lage halvparten uten fyll eller alene uten fyll og ha til kvelds/lunsj/turmat med pålegg eller ha til suppe/salat.

En treng:

50 gram smør

5,5 dl melk

1 pakke tørrgjær

1 ss sukker

1 ts salt

700-800 gram speltmel eller det mjølet en vil. Kan også mikse litt, f.eks 500 gram speltmel og 200 gram byggmel for. eksempel.


Smelt smør, ha i melken. Varm opp til finger temperatur.

Ha 600 gram av mjølet, salt, sukker og gjær i en bolle.

Ha i melk blandingen rar samen, enten køyre det i en kenwood maskin med en eltekrok eller bruk en tresleiv i en bakebolle og rør godt på den måten. Ha i meir mjøl til en før en luftig deig.

Ha litt mjøl oppå toppen. Før en tar plastikk over og et kjøkkenhåndkle og sett til heving i 40-50 min.


Lag skinke fyll når deigen hever. Kan lage av kjøttdeig viss en vil. Hadde også i løk, sopp, hakka tomater, tomatpure, oregano og salt og pepper og en tomat som hadde sitt sinne bedre dager.


Pass på at fyllet er kjølig/lunken før du har det på deigen.


Del deigen i to.

Kjevl den ut til den er rund, bruk mjøl på benken når du kjevla deigen ut.

Del opp i 8 deler med en kniv eller pizza skjærer, ha på fyllet ca 1-2 ss med ost på toppen. Rull dei til horn. Ha på et brett på bakepapir. Legg over et kjøkken handkle. Hev til dobbel størrelse, tar ca 15 min.

Sett ovnen på 180 grader.

Pensl med egg. Strø på valmuefrø/havregryn/sesamfrø det en vil eller har. Også godt med ost.

Steik midt i ovnen i ca 20 min. Legg på en rist.

Oppbevar i kjøleskapet eller frysen viss ikkje en ete opp alle med en gang 😊


Håper faller i smak😊


9 views0 comments

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page