Blei ikkje verdens beste bilde dette, ting gjekk litt fort med fult hus😂😂
Fantastisk godt, og enkelt å lage. Tar bare litt tid med hevingen, ellers går da veldig fort.
Bruk det fyllet en har lyst på.
Eg hadde en med tomatsaus, skinke og revet mozzarella og den andre med smeltet smør, kvitløk, sopp, løk, pepperoni, chorizo og revet mozzarella.
Toppet eg begge to med parmesan og tørket oregano
Dette blir 2 Stromboli:
400 gram mel eller pizzamel tipo eller en mix
3 ts tørrgjær
1 klype salt
2-2,5 dl lunken/finger varmt vatn
2 ss olivenolje
Bland da tørre samen i en kenwood bolle, tilsett det våte. La det elte ca. 10 min.
Ha plastikk over. La heve i ca 1 time.
Tomatsaus
1 løk- kuttet i grove biter
4 fedd kvitløk finkuttet
2 pakka hakka tomater
2 ss olivenolje
Fres løken og kvitløken i en kjele med litt olje. Er for å få fram meir smak. Tilsett hakka tomater.
La det små putre i ca 30 min, smak til med salt og pepper.
Kan ha i tørket timian/oregano viss du vil det.
Finn en stavmixer, og lag en glatt og fin tomatsaus. Lurer vi unna løken til dei små😁
Eg lager litt ekstra tomatsaus for den eg ikkje fyller saus i, der dypper vi Strombolien nedi tomatsausen, eller har tomatsausen på tallerken sin👌
Sett ovnen på 250 grader
Del deigen i 2 deler, kjevl til en rektangel.
Fyll med det du vil😁👌
Rull samen til en pølse, pakk inn sidene. Så ikkje fylle dette ut.
Legg på et bakepapir. Kutt med en kniv, snitter.
Pensl med en mix med egg og smeltet smør.
Ha på revet parmesan, oregano (kvitløk viss en vil)
Steik i ca 15-20 min.
Vel bekomme 😁
Kanskje tips til middag i kveld
Comments