Kyllingklubber i barbequesaus og saltbakte potet med mojo picon, fantastiske godt og enkelt og lage når en skal ha tapas/buffe.
Og når han har litt rester igjen så kan han lage en god middag dagen etterpå eller dagen etter det med maiskrem, grilla vårløk, squash og grille potetene for eksempel.
Eller det en har i kjøleskapet.
Saltbakte potet:
Ha småpotet i en form ha på olje og ca 2/3 ts salt, bland godt. Sett i ovnen på 180 grader i ca 30 min.
Mojo Pico
2 stk paprika
1 stk chili
2 fedd hvitløk
1/2 dl hvitvinseddik
1 dl olivenolje
1 ts paprikapulver
1 ts cumin
smak til med salt
Køyre alt dette samen med en blender eller stavmixer.
Denne sausen holder seg i hvert fall 1 månad i kjøleskapet.
Men er som regel brukt opp før det 😊
Ha på sausen på potetene før servering. Potetene treng ikkje være varme, er like godt lunken 👍
Barbequesaus:
4 dl ketchup heinz
0,5 dl eddik
1 dl eplecidereddik
1 dl brunt sukker/rørsukker
2 ss worchestersaus
1 stk espresso dobbel eller smak til med kaffe ☕
Bland alt samen uten om kaffen/espresso.
Kok opp under omrøring og la sausen småputre i 5-10 min.
Skru av varmen, la sausen bli litt avkjølt og rør inn espresso/kaffe. Smak til på sausen 😊
Ha barbequesaus på kylling klubbene, vend godt rundt så alle kyllingklubbene før på seg barbequesaus. Sett i ovnen på 180 grader i ca 15 min- 20 rør av å til i kyllingen. Sett gjerne på 220 grader i 5- 10 min så dei før farge på seg😊
Håper da faller i smak😊
Comments