Er så godt med gryte no i vinteren, her har eg laget lammegryte med potetstappe
Det så er så greitt med gryte er når først en lager, kan en lage en del så kan en enten fryse ned og den blir bare bedre dagen etterpå når den står i kjøleskapet.
En treng:
Lammestrimler/lammekjøtt
lammekraft
Hakka tomater
Tomatpure
rødvin viss en har
Løk og kvitløk
Gulrot
pastinakk eller sellerirot eller persillerot eller kan bruke alle 3
Sopp- den soppen en vil
Framgangsmåte:
Ha litt olje i gryte, tilsett finn kuttet løk og kvitløk og lammekjøttet. Krydre med salt og pepper.
Ikkje rør for masse for da koker kjøttet i staden for steike. Huks at kjelen må være varm før du ha i løk og kjøtt.
Når kjøttet er brunet, ha i sopp og grønnsakene. La da surre litt før du har i tomatpure, la tomatpure steike i nesten 1 min før du ha i rødvin viss du har. Eller så har du i lammekraft eller hakka tomater. Viss du har rødvin. så reduserer du rødvinen litt før du har i kraft og hakka tomat.
Ha i laurbærblad, og litt salt og pepper. Legg lokk over når da er kokt opp og la gryta stå og putre og kose seg. Til kjøttet er mørt.
Tar i frå 30 min til 1 time, gjeld kva del på lamme en bruker.
Smak heilt til slutt med salt og pepper.
Server med potetstappe.
Ha en god middag😊
Comments