top of page
linnkristin87

Lammegryte med potetstappe

Er så godt med gryte no i vinteren, her har eg laget lammegryte med potetstappe

Det så er så greitt med gryte er når først en lager, kan en lage en del så kan en enten fryse ned og den blir bare bedre dagen etterpå når den står i kjøleskapet.

En treng:

Lammestrimler/lammekjøtt

lammekraft

Hakka tomater

Tomatpure

rødvin viss en har

Løk og kvitløk

Gulrot

pastinakk eller sellerirot eller persillerot eller kan bruke alle 3

Sopp- den soppen en vil

Framgangsmåte:

Ha litt olje i gryte, tilsett finn kuttet løk og kvitløk og lammekjøttet. Krydre med salt og pepper.

Ikkje rør for masse for da koker kjøttet i staden for steike. Huks at kjelen må være varm før du ha i løk og kjøtt.

Når kjøttet er brunet, ha i sopp og grønnsakene. La da surre litt før du har i tomatpure, la tomatpure steike i nesten 1 min før du ha i rødvin viss du har. Eller så har du i lammekraft eller hakka tomater. Viss du har rødvin. så reduserer du rødvinen litt før du har i kraft og hakka tomat.

Ha i laurbærblad, og litt salt og pepper. Legg lokk over når da er kokt opp og la gryta stå og putre og kose seg. Til kjøttet er mørt.

Tar i frå 30 min til 1 time, gjeld kva del på lamme en bruker.

Smak heilt til slutt med salt og pepper.


Server med potetstappe.


Ha en god middag😊


16 views0 comments

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page