top of page
linnkristin87

Lørdagen er her, kva med å lage seg fingermat/anti pasti for kvelden.

Er så enkelt og så godt.

LEFSE MED FENAÅLR

Tortillalefse, smør på philidelhiakrem. Kvern over litt pepper. Ha på noko blader med spinat (kan også bruke ruccola, salat). Legg på 3-4 skiver fenalår. Rull samen, stram og finn pølse. Kutt i dei stykkene en vil ha på et fat/trefjøl f. eks.


Dette er også fint å ta med seg på turmat også🤩


Vannbakkelse meg trøffelkrem. Ligg oppskrift av det er her fra før av😊


AIOLI

1 egg

0,5 kvitløk kina eller 2 fedd

1 ts dijon sennep

1 ss kvitvinseddik


Køyre med en stavmixer, spe i olje til du før en tjukk og smudd aioli. Smak til med salt og pepper. Synes også veldig godt med litt sitron i også, få den litt syrlig 😊

FOCCACIA

500 gram kveitemjøl

1/2 pakke tørrgjær

1 ts salt

1 ss olivenolje

Rør samen


Ha i lunkent vatn. Spe i og rør godt til en før en smidig og fin deig.


Ha i en brødform eller ildfast form med bakepapir og litt olje.

Trykk ned med fingrene ned i deigen heile veien. Ha på litt maldonsalt. Ta over plastikk og kjøkkenhåndkle.

Heve i ca 30-50 min.

Steik på 220 grader i ca 20-30 min.


Kjøl ned. Kutt i skiver eller som eg liker rive opp brødet


SALTE MANDLER

Har eg oppskrift her fra tidlegare.


OST OG KOMPOTT

Aprikoskompott

Legg tørket aprikos i vatn, få å mjukne til aprikosen. Gjerne over natta. Men sånn som eg gjorde det same dagen som eg skulle lage det. Lott eg la det i ligge i vatn i ca 30 min. Ha det i en kjele med vatn og aprikosen.

Gjerne ha i en vaniljestang eller vaniljesukker.


La det koke til du før en finn aprikoskompott. Kan være du må tilsette meir vatn, vatnet fordamper seg fort.


Det er så digg med aprikoskompott er at da holder seg lenge så når en først lager så kan en lage litt.


Fristet det med litt fingermat/anti pasti i kveld😊


Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page