top of page
linnkristin87

Paella

Kva med lage Paella i helgen.

Her lagde eg med reker for det eg hadde liggande i kjøleskapet som måte bli brukt. Men veldig godt også med chorizo pølse, blåskjell eller kylling.

Du treng risotto ris, safran eller gurkemeie (som eg brukte), erter, løk, kvitløk, chili, paprika, kraft (eg brukte fiskekraft, men kan også bruke kyllingkraft).

Hadde en flaske åpnet prosecco som hadde stått i vinterhagen lenge, den brukte eg. Tips viss du har slumper av vin, bobler som ikkje har blitt drukket opp. Ikkje kast dei, nydelig å bruke til mat👍

Treng du det skalldyr og kjøtt du vil ha i paella.


Steik finkuttet chili, løk og kvitløk. Ha i risottoris. Står på pakken kor mykje beregne per pers. Ha i vin (viss du vil). Kok det heilt ned, så tilsett kraft til dekker risottoen. Sett på lokk. La det koke til det har bare litt tyggemotstand igjen. Kan være du må ha i meir væske, kan bruke vatn. Tilsett erter, paprika og reker (det du har valgt) Smak til med salt og pepper, kan smake til med paprikapulver viss du vil også.


Klar til servering.

Kan servere med aioli og brød


3 views0 comments

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page