Servert med grønn salat med feta, rømme med pesto.
Pai er en fin måte å rydde kjøleskapet på. Her hadde eg i skinke, sopp, løk, brokkoli stammen og spinat. Men bruk det du har i kjøleskapet og har lyst på.
Kan enten kjøpe ferdig paideig eller lage paideig.
Paideig 28 cm
250 gram kveitemjøl
1 ts salt
180 gram temperert smør
3 ss vann
Ha i kveitemjøl, salt og smør i en bakebolle. Kan enten ha i Kenwood maskin, food prosessor eller bruke hendene. Tilsett vatnet. Kna til du før en fast deig eller maskina gjer da til en fast deig.
Legg deigen på et bakepapir. lag en flatt runding. Dekk med bakepapir. La den stå i kjøleskapet i 30 min. Smør paiformen med formfett eller smør.
Kjevl paibunn med bakepapir over og under. Er det lettare å legge paien i formen uten at den rivner. Legg paien i formen. Prikk paibunn med en gaffel. Sett i kjøleskapet i 15 min, sett ovnen på 190 grader. Steik paibunn med bakepapir og erter i eller aluminiumsfolie.
steik i ca 15 min til den har fått litt farge.
Lag paifyll når den steiker. Steik løk og sopp, tilsett brokkoli og skinke. Smak til med salt, pepper og oregano. Tilsett spinat på slutten.
Knekk 6 egg, pisk sammen med ca 1 dl melk. Ha i revet ost. Smak til med salt og pepper. Ha fyllet i paibunn og dermed eggeblandingen.
Steik til den har stivnet. Ca 15 min-20 min.
Server med salat og dressing f. eks.
Vel bekomme!
Yorumlar