Kva med en digg pizza med biff, ricotta, mozzarella, grønnkål, soltørket tomater,
sopp, løk og kvit saus.
Pizzabunn:
375 gram tipo-mjøl / pizzamjøl
1/3 pose tørrgjær
klype sukker
0,5 ts salt
1 ss olivenolje
2,5 dl finger temperatur- 20 grader
Elt samen i kjøkkenmaskin, i ti minutter (spar 100 gram av mjølet). Tilsett olivenolje, la elt i 2-3 minutter til, til en før en fin og smidig deig.
Dekk bakebollen med plastikk og kjøkken håndkle.
La stå en times tid eller lenger.
Kjevl ut med tipo-mjøl og polenta, lag en miks av det. Før du en sprøere pizza bunn.
Ha ovnen på maksimal varme, gjerne pizzastein viss du har da.
Ha på creme fraiche dressing med kvitløk/ basilikum eller rosmarin, brett inn kanten.
Ricotta, mozzarella, soltørket tomat, sopp, løk, grønnkål.
(kan ha på norvegia/jarlsberg viss en vil det, og ha dei grønnsakene en vil)
Sett i ovnen. Steik til pizzaen er gyllen og sprø.
Steik biffen 10 min før pizzaen er ferdig. Husk å la biffen få kvile i 10 min i hvert fall før du kutter den.
Kutt biffen i finne tynne skiver. Legg på pizzaen, og strø på maldon og kvernet pepper. Gjerne server med creme friache dressing og pesto.
コメント