Snadder mat, grisegod pita😊
Dette må dykk prøve, viss ikkje dykk har allerede prøvd det.
Her har eg laget, pulled pork som er blandet i bbq saus, råkostsalat, yoghurtdressing spicy og pita.
Til pulled pork brukte eg
nakkekoteletter, kan også bruke svinenakke.
Marinerer eg dagen før nakkekoteletter med rubb, lager eg en mix med paprikapulver, chilipulver og salt. Gnir eg kryddere på kjøttet.
Stå i kjøleskapet et døgn med plastikk.
Dagen etterpå sett i ovnen på 120 grader, snu på kjøttet ca kvar 30-60 minutt. Stå på ca i 3-4 timer, gjeld litt kor sterk ovnen er. Når en er borti kjøttet med en gaffel og da er mørt og er lett å rive så er da ferdig.
Lag bbqsaus, har oppskrift på da på et tidlegare innlegg.
Pitabrød 16 stk
1 pk tørrgjær
6 dl skummet melk
2 ts salt
2 ss smør
800-900 gram kveitemjøl eller speltmjøl
Ha i mjølet (spar 100 gram), gjær, smør i en bolle, spe i finger varmt melk når maskina går.
Sett på litt høgre hastighet når alt melka er i. La gå i ca.10-15 min. Ha i meir mjøl viss deigen er for løs.
Sett steikeovnen på 275 grader.
Deigen skal bli elastisk og glatt.
Sett deigen på et lunt sted i ca. 10-15 min.
Ha deigen på en litt melete benk.
Form deigen til en pølse og del opp til 16 like biter.
Rull dei til boller. La dei få kvile litt på benken før en begynner å kjevle til ca 15 diameter runde.
Legg pitabrødet på brett med bakepapir, 4 på kvar brett ca 4-5 min.
Siste steike rundene treng kanskje ikkje pitabrødet meir en 3-4 min.
Legg på en rist, og kjøl ned.
Desse kan en også fryse ned, og kan lage pitapizza av dei for eksempel, deler en pita i to og tar på det en vil ha på.
Råkostsalat
Revet gulrot, finsnittet kål (brukte norsk nykål her, ingenting er bedre en det)
Smakte til med olivenolje, sitron, salt og pepper.
Yoghurtdressing med siracha, salt og pepper.
En kan fylle pita´n klar, eller som eg gjorde i dag. Lag din egen pita.
Comments