Kva med å lage det en dag i veka..
Her lagde eg ostesaus, hadde masse oste avskjær i kjøleskapet og melk som hadde godt ut på dato. Og dermed blei da en ostesaus.
Framgangsmåte på ostesaus:
Smelt smør, ha i finn kuttet løk, speltmel eller mel. Spe i melk. Og tilsett osten. Ha i så masse melk til det er fin tjukk saus. La den stå å putre litt til den har fått vekk mjøl smaken, smak til med salt og pepper.
Kok pasta eller makaroni eller som eg brukte fullkornspasta.
Sil pastaen.
Grønnsaker brukte eg det eg hadde i kjøleskapet som eg måte få brukt som blei: en slapp brokkoli, purreløk og gulrot.
så kuttet eg noko pølser, som eg kjøpte utgått på dato for en stund tilbake. Men var like god.
Bland alt samen i ostesausen.
Ha i smurt ildfast form. På toppen kan du ha på panko eller griljermel eller meir ost eller som eg brukte her var sesamfrø. Før du en litt annerledes men veldig god smak.
Sett i ovnen på 190 grader, i ca 15-20 min. Gjeld heilt an på ovnen. Når gratengen bobler på siden og er gyllen brun er den ferdig.
Til dette serverte eg en grønn salat med feta, reddiker, tomat, agurk og paprika. Brukte det eg hadde i kjøleskapet.
Og smeltet litt smør og tilsette gulrot og purreløk, kuttet litt mykje så da tok eg noko i smøret. Alltid godt med grønnsaker.
Håper faller i smak😊
Viss en prøver nokon av mine oppskrifter gjerne gje meg en lyd kva du synes om retten eller rettane😊
Comments