Fekk rabarbra av ei venninne fra hagen hinnas, så da blei da rabarbra kake med bringebær og rips i dag.
Fantastisk å fryse ned også, kan en bare ta opp å tine.
Denne kaken er lett å lage og er fantastisk saftig og god 😊
Du treng en form som er ca 22×31 cm med bakepapir i.
Forvarm ovnen på 180 grader
Rabarbra kake
200 gram temp smør
200 gram sukker
3 egg
1 sitron- zesten- revet skall
350 gram kveitemjøl
1,5 ts bakepulver
1,5 ts vaniljesukker
1 ts kanel
1 dl melk
3-4 stk rabarbra
Rør sukker og smør kvit.
Tilsett et og et egg og rør til lett og luftig.
Ha i sitronzest.
Ha i veksel vist mjøl og melk.
Hell deigen i formen. Ha i rips og bringebær viss du vil. Men det kan sløyfas.
Dander rabarbra slik som du vil👌
Strø på perlesukker og kanel.
Sett i ovnen i ca 30-40 min. Bruk en liten kniv eller pinne for for å finne ut om den er ferdig.
Viss ingen deig sitter fast er den ferdig. Strå på litt meir perlesukker og kanel viss du vil😊
La den kjøle ned litt før den er klar til servering.
Ha en fin søndagskveld 😊
Comments