top of page
linnkristin87

Rosinbolle, sjokoladebolle, hvetebolle.

En deig kan bli til fleire smaker.

Sist helg bakte eg hveteboller til fastelaven, med same deig lagde eg sjokoladeboller og rosinboller. Kan også tilsette frosne bær i også.

Hveteboller 9 stk

450 gram kveitemjøl

75 gram sukker

1/2 pakke gjær

2 ts kardemomme

1 ta kanel

1/2 ts salt

2,5 dl melk

1 egg

75 gram temperert smør

1 egg til pensling


Ha alt det tørre i en kjøkken maskin bolle. Pisk samen egg og melk, varm opp til finger temperatur/lunken.


Tilsett melkeblandingen i dei tørre ingrediensene. Elt i 10 min, på middels hastighet

Tilsett terninger av temp smør. Elt nye 10-15min.

Ha deigen på benken og kna den til en smidig ball.

Ha deigen i en bakebolle med olje.


Dekk til med plastikk og kjøkkenhåndkle. Heve i ca 1-1,5 time til dobbel størrelse.


Velt deigen ut på benken med litt mjøl på. Del opp 9 emner, ca 100 gram per stykk. Tilsett det en vil i kvar bolle. ca 0,5-1 ss med det fyllet en vil.

Rull dei til fine runde boller.

Legg på et brett med bakepapir.

Dekk med plastikk. Heve i 30-45 min, dobbel størrelse.

Pensl med pisket egg.

Sett i varmet ovn på 200 grader i ca 10-15 min.

Ha på en rist, kjøl dei ned, legg over et kjøkkenhåndkle.


Når en først lager, er ikkje det dumt å lage litt ekstra så en kan fryse ned.

Ein veit aldri når en har lyst på eller plutselig før besøk og må ha noko godt å servere til kaffen eller skal ut på tur 😊



36 views0 comments

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page