top of page

Rosinbolle, sjokoladebolle, hvetebolle.

  • linnkristin87
  • Jan 19, 2022
  • 1 min read

En deig kan bli til fleire smaker.

Sist helg bakte eg hveteboller til fastelaven, med same deig lagde eg sjokoladeboller og rosinboller. Kan også tilsette frosne bær i også.

Hveteboller 9 stk

450 gram kveitemjøl

75 gram sukker

1/2 pakke gjær

2 ts kardemomme

1 ta kanel

1/2 ts salt

2,5 dl melk

1 egg

75 gram temperert smør

1 egg til pensling


Ha alt det tørre i en kjøkken maskin bolle. Pisk samen egg og melk, varm opp til finger temperatur/lunken.


Tilsett melkeblandingen i dei tørre ingrediensene. Elt i 10 min, på middels hastighet

Tilsett terninger av temp smør. Elt nye 10-15min.

Ha deigen på benken og kna den til en smidig ball.

Ha deigen i en bakebolle med olje.


Dekk til med plastikk og kjøkkenhåndkle. Heve i ca 1-1,5 time til dobbel størrelse.


Velt deigen ut på benken med litt mjøl på. Del opp 9 emner, ca 100 gram per stykk. Tilsett det en vil i kvar bolle. ca 0,5-1 ss med det fyllet en vil.

Rull dei til fine runde boller.

Legg på et brett med bakepapir.

Dekk med plastikk. Heve i 30-45 min, dobbel størrelse.

Pensl med pisket egg.

Sett i varmet ovn på 200 grader i ca 10-15 min.

Ha på en rist, kjøl dei ned, legg over et kjøkkenhåndkle.


Når en først lager, er ikkje det dumt å lage litt ekstra så en kan fryse ned.

Ein veit aldri når en har lyst på eller plutselig før besøk og må ha noko godt å servere til kaffen eller skal ut på tur 😊



Kommentare


Post: Blog2_Post
  • Instagram

©2022 av Linn`s Matverden.

bottom of page