En deig kan bli til fleire smaker.
Sist helg bakte eg hveteboller til fastelaven, med same deig lagde eg sjokoladeboller og rosinboller. Kan også tilsette frosne bær i også.
Hveteboller 9 stk
450 gram kveitemjøl
75 gram sukker
1/2 pakke gjær
2 ts kardemomme
1 ta kanel
1/2 ts salt
2,5 dl melk
1 egg
75 gram temperert smør
1 egg til pensling
Ha alt det tørre i en kjøkken maskin bolle. Pisk samen egg og melk, varm opp til finger temperatur/lunken.
Tilsett melkeblandingen i dei tørre ingrediensene. Elt i 10 min, på middels hastighet
Tilsett terninger av temp smør. Elt nye 10-15min.
Ha deigen på benken og kna den til en smidig ball.
Ha deigen i en bakebolle med olje.
Dekk til med plastikk og kjøkkenhåndkle. Heve i ca 1-1,5 time til dobbel størrelse.
Velt deigen ut på benken med litt mjøl på. Del opp 9 emner, ca 100 gram per stykk. Tilsett det en vil i kvar bolle. ca 0,5-1 ss med det fyllet en vil.
Rull dei til fine runde boller.
Legg på et brett med bakepapir.
Dekk med plastikk. Heve i 30-45 min, dobbel størrelse.
Pensl med pisket egg.
Sett i varmet ovn på 200 grader i ca 10-15 min.
Ha på en rist, kjøl dei ned, legg over et kjøkkenhåndkle.
Når en først lager, er ikkje det dumt å lage litt ekstra så en kan fryse ned.
Ein veit aldri når en har lyst på eller plutselig før besøk og må ha noko godt å servere til kaffen eller skal ut på tur 😊
Comments