top of page
linnkristin87

Salte karameller

Salte karameller, det er alltid en stor slager til jul og påske 🌲


Dette er alltid en fast konfekt hos oss i jula, oftast må vi lage dobbel oppskrift også.


Er også en fantastisk julegave, kan en ha oppi norgesglass for eksempel og en fint rødt bånd rundt glasset.

Du treng:

1 boks kondensert melk

(ca 400 gram)

100 gram smør

200 gram brunt sukker

4 ss lys sirup

1 vaniljestang- del i to på langs og skrap ut frøa.


Pynt: maldonsalt


Ha alt i en kjele, også heile vaniljestangen med frøa. Den tar du bare ut når du skal ha karamellen i formen.


Sett på middels varme, og rør i mens til det koker opp. La det små putre i 10-12 min. Rør heile tiden. Eg pleier på ta en kule prøve for å sjekke om karamellen er ferdig. Tar et glass kaldt vatn og tar en liten ts med karamell frå kjelen og legg nede i det kaldt vatn. Kan du rulle karamellen til en kule og er fast er det klart.


Ha en i form med bakepapir, kan bruke en kniv for å stikke nedi for å finne ut kor tjukk du vil ha karamellen. Strø på maldonsalt. Sett i kjøleskap. Tar ca 1-2 timer så er karamellen stiv. Kan du kutten den i terninger. Ha den i julekake boks eller norgesglass det en vil eller pakke dei inn i bakepapir en og en (eg liker best å pakke dei i bakepapir/matpapir)

Oppbevar dei i kjøleskapet.


Håper faller i smak 😊


15 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page