Salte karameller, det er alltid en stor slager til jul og påske 🌲
Dette er alltid en fast konfekt hos oss i jula, oftast må vi lage dobbel oppskrift også.
Er også en fantastisk julegave, kan en ha oppi norgesglass for eksempel og en fint rødt bånd rundt glasset.
Du treng:
1 boks kondensert melk
(ca 400 gram)
100 gram smør
200 gram brunt sukker
4 ss lys sirup
1 vaniljestang- del i to på langs og skrap ut frøa.
Pynt: maldonsalt
Ha alt i en kjele, også heile vaniljestangen med frøa. Den tar du bare ut når du skal ha karamellen i formen.
Sett på middels varme, og rør i mens til det koker opp. La det små putre i 10-12 min. Rør heile tiden. Eg pleier på ta en kule prøve for å sjekke om karamellen er ferdig. Tar et glass kaldt vatn og tar en liten ts med karamell frå kjelen og legg nede i det kaldt vatn. Kan du rulle karamellen til en kule og er fast er det klart.
Ha en i form med bakepapir, kan bruke en kniv for å stikke nedi for å finne ut kor tjukk du vil ha karamellen. Strø på maldonsalt. Sett i kjøleskap. Tar ca 1-2 timer så er karamellen stiv. Kan du kutten den i terninger. Ha den i julekake boks eller norgesglass det en vil eller pakke dei inn i bakepapir en og en (eg liker best å pakke dei i bakepapir/matpapir)
Oppbevar dei i kjøleskapet.
Håper faller i smak 😊
Comments